Фотодокументальна виставка «Слово, обірване у Биківні»

 

a35-1

15 серпня о 12-00 у музеї «Літературна Канівщина» Шевченківського національного заповідника відкривається фотодокументальна виставка «Слово, обірване у Биківні», яка є спільним проектом Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» та видавництва «Смолоскип». Виставка, присвячена пам`яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, розповідає про долі письменників покоління «Розстріляного відродження», знищених упродовж 1937-1938 років у в’язницях НКВС у Києві та похованих на території колишньої спецділянки у Биківнянському лісі.

Також на виставці будуть представлені матеріали з наукового архіву та фондової колекції Шевченківського національного заповідника, що розповідають про особисті трагедії канівських родин у ті страшні часи.

Наразі в Україні виявлено декілька десятків місць масових поховань жертв політичних репресій. Є такі місця й на Черкащині. Зокрема, у Черкасах невинно замордованих людей ховали на старому єврейському цвинтарі по вулиці Шевченка.

Мета виставки «Слово, обірване у Биківні» – привернути увагу суспільства до однієї з найтрагічніших сторінок в історії України ХХ століття.


Share |

Оцінка користувачів

Оцінити статтю


При використанні матеріалів сайту, наявність гіперпосилання обов`язкова