Міжнародний мотофестиваль "Тарасова гора"

На початку червня Шевченківський національний заповідник та жителі міста Канева зустріли міжнародний байкерський мотофестиваль «Тарасова гора». 

На з’їзд прибуло більше трьох тисяч  байкерів з України, Росії, Білорусії, Угорщини, Прибалтики, Франції.

За традицією, підніжжя Тарасової гори переповнювали гуркіт та сирени мотоциклів, в ряди шикувалися металеві красені найвідоміших та найпрестижніших світових брендів, тисячі гостей канівської землі в шкіряних костюмах та відповідних атрибутах байкерів заповнювали нижній парк.

Беззмінний натхненник першого в Україні мотофестивалю вірменин Ашот Арушанов (Сальвадор) збирає байкерів на березі Дніпра. Це яскравий приклад того, що Тараса Шевченка шанують незалежно від національності. Кожен такий зліт Ашот Арушанов присвячує  Тарасу Шевченку та Сальвадору Далі, в філософських поглядах яких він пізнавав життєві істини, і навіть узяв ім’я іспанського художника собі за псевдонім.

Канівський зліт – це можливість віддати шану тому, чиє серце горіло найсвятішою любов’ю до України. Цінуючи свободу, постійний рух вперед, саме Тараса Шевченка байкери вважають близьким собі по духу. Коли запитують: «Який зв’язок між байкерами і Шевченком?» Ашот Арушанов відповідає: «Він теж бунтар, революціонер, як і ми. Якби Шевченко жив у наш час – був би байкером. Тому Тарас посмертно прийнятий у наші ряди».

 

Фото: Ю.Кардаш

Share |

Оцінка користувачів

Оцінити статтю


Останні статті

135 років "Тарасовій світлиці"

Додано: 6.09.2019, 12:04

27 серпня на Тарасовій Горі відбулося наукове засідання Далі ...

День знань

Додано: 30.08.2019, 18:51

До 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша

Додано: 7.08.2019, 14:56

7 cерпня 2019 року виповнюється 200 років з дня народження Пантелеймона Куліша Далі ...
При використанні матеріалів сайту, наявність гіперпосилання обов`язкова