Виставка Марини Соченко

v30-2 v30-1

v30-3

v30-4

v30-5

Вир культурних подій цьгорічного літнього сезону об’єднує на Тарасовій горі численних творців і шанувальників мистецтва, літератури та музики. У першій декаді липня Шевченківський національний заповідник організував творчий звіт двох визначних особистостей сьогодення, людей, котрі є безпосередніми учасниками напружених, переломних, і, водночас, випробувальних подій в українській історії. Творчу сповідь біля Тарасової могили здійснили художниця Марина Соченко, а також письменник, видавець і суспільно-політичний діяч Володимир Шовкошитний.

 

У виставковому залі цього місяця – шевченківська тематика, героїчний драматизм Майдану і Сходу України, жертовність, напруження духу і волі українців, мудрість народного життя на селі, філософія народної пісні, глибинний зв’язок авторської літератури, архітектури і мистецтва  з культурою та історією рідної землі, мальовничі краєвиди і натюрморти, сповнені гармонії, краси і життєдайної енергії.

Марина Петрівна Соченко – талановита досвідчена художниця, викладачка Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. На виставці вона представила розмаїття художніх творів - олійні роботи,  темпера,  пастель.

Шевченківському національному заповіднику мисткиня передала в дар неймовірний портрет епохального архітектора – Василя Григоровича Кричевського – автора проекту і будівничого музею Тараса Шевченка біля Кобзаревої могили.

Тетяна Матлах - завідувач сектору виставкової роботи

Юрія Кардаша - фото 

Share |

Оцінка користувачів

Оцінити статтю


При використанні матеріалів сайту, наявність гіперпосилання обов`язкова