Трошечки літа посеред Зими

v32-2 v32-1

v32-3

v32-4

v32-5

v32-7

В науково – дослідному відділі «Народного декоративного мистецтва Канівщини» Шевченківського національного заповідника відкрито виставку акварельних робіт «Світограй» Лесі Корж.

Леся Корж – мисткиня з нового покоління українок, що плідно працює в різних видах мистецтва: в живописі та скульптурі, станковій та книжковій графіці. Займається художньою керамікою та гончарством, текстильними техніками та дитячою іграшкою, авторськими прикрасами та писанкарством.

Корж Леся Богданівна 1979 року в м. Хуст Закарпатської області у сім’ї митців. Батько – відомий український скульптор Богдан Корж. Працює в жанрах: скульптурний портрет, медальєрне мистецтво, монументальна скульптура. Мати – заслужений художник України Людмила Корж-Радько. Живописець. Графік.

Освіту художниця здобула в Ужгородському коледжі прикладних мистецтв ім. А. Ерделі та в Львівській національній академії мистецтв.

З 2012 року є членом Національної спілки художників України. Учасник двадцяти керамічних та живописних симпозіумів та більше ніж 50 всеукраїнських та міжнародних виставок. Автор поетичної збірки „Ладо-день” (2012 р.), публіцистичних та мистецтвознавчих статей, досвідчений педагог з практичних художніх дисциплін, теорії й історії мистецтва, та учасник наукових конференцій.Леся Корж є лауреатом І премії Міжнародного молодіжного живописного пленеру в м. Перемишль (Польща); ІІІ премії Всеукраїнської виставки „Трієнале скульптури-2008” та І премії Черкаської обласної виставки-конкурсу „Кохання. Вічна тема мистецтва - 2010”.

Твори художниці зберігаються в Національному музеї кераміки в Опішному, Національному музеї-заповіднику в Буші, ЗАТ „А/Т Глини Донбасу” в м. Слов’янськ, Хустській міській картинній галереї та в Черкаському обласному художньому музеї; приватних колекціях України, Польщі, Словаччини, Придністров’я, Угорщини, Франції, Німеччини, Австралії, США та Канади.

Тож запрошуємо канівчан та гостей міста відвідати виставку акварелі і поринути серед зими в теплі настрої-півтони весни та літа, згадавши їх яскраві кольори, смаки, запахи й звуки !!!

 

Науковий співробітник

Шевченківського національного заповідника

Тетяна Ярмош

Share |

Оцінка користувачів

Оцінити статтю


При використанні матеріалів сайту, наявність гіперпосилання обов`язкова