Виставка Костянтина Ковгана

v33-1

v33-2

v33-3

3 березня в науково дослідному відділі «Народне декоративне мистецтво Канівщини» Шевченківського національного заповідника відкрито персональну виставку робіт «Закарпатські мотиви», талановитого ужгородського різьбяра Костянтина Ковгана.

Народився 25 вересня 1977року, у м.Ужгороді. Працювати в художній обробці дерева став із 1994 року під час навчання у ПТУ№6. Закінчивши училище здобув диплом столяр різьбяр по дереву четвертого розряду. У 1999 закінчив художній коледж мистецтв ім.А.Ерделі. По закінченню коледжу весь вільний час займався різьбою по дереву, та передавав у дерево свої творчі задуми. Щорічно творчі роботи демонструвались на виставках-музею архітектури й побуту, Ужгородському замку, галереї Ужгород. У 2002 році ряд робіт  було представлено на Всеукраїнській виставці, що проходила у м.Київ.

У 2006 році воступив у Закарпатський художній інститут, де саме навчався на відділі декоративно-прикладного мистецтва. Із квітня 2008 року працює у Обласному організаційно методичному центрі культури провідним методистом по декоративно-прикладному мистецтву.

 На виставці в Каневі на Шевченковій землі представлено 23 роботи майстра. Дивлячись на високохудожні вироби Костянтина  дивуєшся, скільки ж то терпіння, сумління, натхнення вкладено в кожну з його робіт.

Зустріч з його творчістю засвідчує, що майстер продовжує розвивати кращі традиції минулого, збагачуючи їх у відповідності до вимог нашого сьогодення.

Майстер бере участь у Міжнародних фестивалях по декоративно-прикладному мистецтву, та організовує представлення майстрів народної творчості Закарпаття, як у містах інших областей, так і за кордоном. Отримав подяку від Міністерства культури, та нагороджений Дипломами за участь у виставках та популяризацію декоративно -прикладного мистецтва.

Костянтин Олегович сповнений життєвих сил, продовжує творчо зростати, самовдосконалюватися. Сподіваємося, що невдовзі він знову подивує канівчан своїми  роботами.

Тетяна Ярмош

Науковий співробітник

Шевченківського національного заповідника

Share |

Оцінка користувачів

Оцінити статтю


При використанні матеріалів сайту, наявність гіперпосилання обов`язкова